Банкеръ Daily

Финансов дневник

Кредитът напуска хартията

Райфайзенбанк (България) предлага дигитален процес за кредитиране на българския пазар. Иновативната услуга е предназначена за клиенти на банката с предварително одобрени потребителски кредити от хиляда до 40 хиляди лева. Те имат възможност да подпишат всички необходими документи през мобилния си телефон и да усвоят сумата по сметката си без нито едно посещение на офис и без нито един лист хартия.

Електронното подписване на документите се осъществява чрез мобилно приложение, разработено от "Евротръст Технолъджис" АД. То дава възможност за отдалечена електронна идентификация на клиента, издаване на удостоверение за електронен подпис и подписване директно от телефона.

Сред основните предимства на услугата на Райфайзенбанк е възможността за идентифициране и подписване по всяко време и от всяко място. Целият процес по идентификацията отнема по-малко от 10 минути, не изисква допълнителни технически устройства и умения, а удостоверяването се извършва изключително лесно – с едно натискане на бутон. Освен това услугата е напълно безплатна за клиенти на кредитната институция – необходимо е единствено сваляне на безплатното приложение.

От началото на годината мобилното банкиране на Райфайзенбанк е с обновени функционалности и възможност за идентификация чрез пръстов отпечатък или лицево разпознаване. През юли пък завърши местното предизвикателство в рамките на глобалния финтех акселератор Elevator Lab, чиято цел е да открие и създаде трайно партньорство с най-добрите стартъпи за внедряване на иновации.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във