Банкеръ Weekly

Финансов дневник

КОРПОРАТИВНА ТЪРГОВСКА БАНКА СТАНА СПОНСОР НА М-ТЕЛ МАСТЪРС

Корпоративна търговска банка АД стана основен спонсор на четвъртото издание на шахматния супертурнир М-Тел Мастърс в София. Кредитната институция, която е партньор на още много спортни организации и състезания, ще финансира изграждането на специалния павильон от бронирано стъкло, в който ще се играят партиите от турнира. Надпреварата ще бъде открита официално на 7 май и ще приключи на 18 май, като на 13 се предвижда почивен ден и футболен мач между гросмайсторите и шампиона на България Левски.
Тазгодишният турнир ще е дори по-силен от миналогодишния, въпреки че отново не включва лидера в световната ранглиста Вишванатан Ананд. Като основен конкурент на Веселин Топалов, неизменния победител в Мастърс до момента, се очертава арменецът Левон Аронян, който започна 2008-а с ефектни победи във Вайк-ан-Зее и на турнира Амбър. За пръв път в надпреварата ще участват двама българи - Топалов и неговият секундант Иван Чепаринов.
Другата атракция в тазгодишното издание ще бъде специалният гост Борис Спаски. Десетият световен шампион, чиито мачове с Боби Фишер му донесоха световна известност, ще даде сеанс на едновременна игра срещу 16 български журналисти на 16 май. Спаски ще бъде и коментатор на партиите от супертурнира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във