Банкеръ Daily

Финансов дневник

Конференцията "Финансите в дигиталния свят" събра еврокомисар и водещи експерти

Вестник „БАНКЕРЪ“, с подкрепата на VIVACOM, събира на едно място експерти от банковия и финансов сектор, които да говорят за радикалната промяна в начина, по който финансовите институции използват каналите, за да достигнат до своите клиенти и за множество предизвикателства, които стоят пред тях.

Специални гости на събитето бяха еврокомисарят Мария Габриел и подуправителят на БНБ Нина Стоянова.

Клиентите днес повече от всякога желаят да са в контакт със своята банка, пенсионен фонд или застраховател по всяко време – у дома, в офиса, на улицата, освободени от закрепостяването към банковите клонове. Те са все по-информирани и с по-големи претенции към финансовите услуги, които се очаква да бъдат по-гъвкави и организирани по най-лесния и удобен за ползване начин.

Всичко това обаче трябва да се случва по определени правила и най-вече със защита на личните данни. В тази връзка ще обърнем внимание на европейската разпоредба за защита на личните данни - General Data Protection Regulation (GDPR), която се очкава да влезе в сила през май 2018 година. Ще потърсим отговора на въпроса дали финанансовите институции са готови за бъдещите предизвикателства, какви услуги и в каква среда ще предлагат. Кои са най-новите технологии, които навлизат в сектора пък ще обяснят водещи експерти от банковия и финнсов сектор.

Ясно е, че мобилното банкиране не може да се случва без помощта на телекомуникационните компании, защото днес те предлагат не само стандартните услуги като стационарна, мобилна телефония и интернет, но и стоят в основата на Internet of things (IoT). VIVACOM например създава специфични телеком и дигитални решения, които са в полза на бизнеса, помагат за оптимизирането на процесите и увеличават продуктивността в определена сфера. Конкретно за банковия сектор, телекомуникационният оператор ще добави и още една нова гледна точка – за облачните технологии и иновациите.
Партньори на събитието са TBI Bank, Борика и Юробанк България (Пощенска банка).

Facebook logo
Бъдете с нас и във