Банкеръ Daily

Финансов дневник

Компания за биометрични системи е първият бенефициент по ваучерна схема за емитиране на ценни книжа

На 22 април от 10.00 часа в зала „Партер“ на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ще се проведе церемония по връчване на ваучера на първия бенефициент по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“. Финансова подкрепа под формата на ваучер от 50 000 лева ще получи технологичната компания „Биодит“ АД. В събитието ще участват  Юлиан Софрониев, управител на „Биодит“ АД, д-р Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП,  Ангел Рабаджийски, изпълнителен директор на „Карол“ АД и  Васил Големански, заместник-председател на Съвета на директорите на Българска фондова борса.

„Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“ е финансирана от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

От 2016 г. „Биодит“ АД  разработва и реализира продукти за идентификация чрез биометрични данни, ползвани за контрол на достъпа в хотели, производствени предприятия, автомобили и банкомати. Компанията извършва дейност и на пазари извън България  – в Испания, Белгия, Швеция. 

Основната цел на Ваучерната схема е повишаване на капацитета на малките и средни предприятия за конкурентен, устойчив и динамично развиващ се бизнес чрез предоставяне на услуги, свързани с емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари. Очаква се до края на програмата от ваучери да се възползват поне 30 български компании, които да привлекат над 15 000 000 лева. От 15.10.2018 г. схемата е отворена за изцяло електронно кандидатстване през ИСУН 2020. Набирането на кандидати ще продължи до 15.10.2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във