Банкеръ Daily

Финансов дневник

Комисарят, отговарящ за еврото, идва в България

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, ще посети България на 2 юни.

Валдис Домбровскис ще се срещне с президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, вицепремиера Екатерина Захариева, министъра на финансите Владимир Горанов, както и с министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Предвидена е и среща с управителя на Българската народна банка Димитър Радев. 

В рамките на своето посещение Валдис Домбровскис ще представи специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017, публикувани на 22 май т.г. 

Наскоро финансовият министър Владислав Горанов потвърди, че присъединяването към еврозоната остава водещ приоритет за България. Когато отново пое поста, той обяви, че ще наблегне на тихата дипломация по пътя на България към влизане в еврозоната и присъединяване към единния банков съюз. 

Управителят на БНБ Димитър Радев също потвърди, че влизането във валутния съюз е "крайна цел", но допълни, че преди това има задачи, които страната ни трябва да изпълни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във