Банкеръ Weekly

Финансов дневник

"Колонад" наследи у нас "Ей Ай Джи"

Американският застраховател "Ей Ай Джи" приключи продажбата на застрахователните операции на своя клон в България на "Колонад Иншурънс Ес Ей - клон България”. От този месец "Колонад Иншурънс Ес Ей - клон България" администрира от името на "Ей Ай Джи" действащите полици, сключени с "Ей Ай Джи". До момента, когато изтече срокът им, покритието по полиците ще продължава да предоставя "Ей Ай Джи".

Условията за подновяване на изтичащите полици ще предлага "Колонад Иншурънс Ес Ей - клон България". "Ей Ай Джи" няма да прави предложения за подновяване, защото не продължава своята пряка застрахователна дейност в България. Като част от същата сделка служителите на "Ей Ай Джи" също бяха прехвърлени в "Колонад Иншурънс Ес Ей - клон България".

През октомври 2016г. "Феърфакс" обяви стратегическото си партньорство с "Ей Ай Джи", включващо и това "Феърфакс" да придобие подразделенията на "Ей Ай Джи" в Аржентина, Чили, Колумбия, Уругвай, Венецуела, и Турция, както и оперативните активи и правата за подновяване на застрахователните договори на "Ей Ай Джи" в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Дългосрочното стратегическо партньорство между "Ей Ай Джи" и "Феърфакс" включва и обслужването на международните програми на "Ей Ай Джи" в посочените страни.

"Колонад Иншурънс Ес Ей" е дружество, регистриранo в Люксембург, и е собственост на "Феърфакс Файнаншъл Холдингс Лимитид" ("Феърфакс"), компания, регистрирана на фондовата борса в Торонто. Чрез дъщерните си дружества холдингът сключва договори в областта на имущественото застраховане и застраховане на отговорности, както и презастрахователни договори в редица региони, в това число и Канада, САЩ, Европа и Азия. През 2016 г. холдингът записва брутни премии в размер на 9.5 млрд. щ. долара, разполага със собствен капитал в размер на 11.8 млрд. щ. долара и оперира с активи в размер на 43.2 млрд. щ. долара. В българския сайт на компанията е записано, че фокусът на Fairfax e да развие дъщерното си дружество "Колонад Иншурънс Ес Ей" в застрахователна компания, предоставяща първокласно обслужване и иновативни застрахователни решения  на своите клиенти в страните от Централна и Източна Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във