Банкеръ Daily

Финансов дневник

Кои са номинациите на Бойко Атанасов за зам.-председатели на КФН?

До дни новоназначеният ръководител на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов ще направи номинациите за заместник-председатели. По неофициална информация това са Илиана Христова и Мария Филипова. Христова е шефката на столичната дирекция на НАП, а Филипова от близо година оглавява Комисията по хазарта. 

Атанасов и Илиана Христова се познават от времената, когато самият той бе шеф на приходната агенция в София. След като Бойко Атанасов става директор на НАП, Христова сяда на стола му в столичното поделение. Сега тя следва да ръководи ключовото управление "Застраховател надзор".

Мария Филипова е била юрист в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, в Министерството на правосъдието и в Министерството на финансите. От 8 февруари 2018 г, ръководи Държавната комисия по хазарта, назначена е директно от министъра на финансите Владислав Горанов, както повелява законът.

Преди дни парламентът прие процедурните правила за избор на зам.-председатели на КФН. Очаква се кандидатите да бъдат официално представени в Комисията по бюджет и финанси през тази седмица.

С избора на още двама зам.-председатели за първи път от доста време ръководството на КФН ще е напълно окомплектовано - с председател и четирима членове. В управата на финансовия регулатор е също така бившата депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова. Зам.-председател е и Владимир Савов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във