Банкеръ Daily

Финансов дневник

КНСБ ще представи Годишния си доклад по колективно договаряне на заплатите за 2018 г.

От 11.00 часа в залата на 11-ия етаж на КНСБ ще бъде представен Годишният доклад по колективно договаряне на заплатите за 2018 година и очакванията за ръста им през 2019 година. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. След него ще бъде представено редовното изследване за издръжката на живот за първото тримесечие на 2019 година.

Докладът по доходите прави обобщение на увеличението на възнагражденията в страната по сектори, региони и професии през 2018 година и чертае посоките, в които те ще повишават през 2019 година. Според данните в промишлеността ниско платени остават „Производство на облекло”, „Обработка на кожи”, „Производство на дървен материал” и „Производство на мебели“.

В сферата на услугите трайно се задържат като нископлатени дейностите: „Ресторантьорство”, „Ветеринарна медицина”, „Охрана и разследване”, „Обслужване на сгради и озеленяване“, „Медико-социални грижи” и „Социална работа”.

В пресконференцията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, главният икономист на КНСБ Любен Томев, изследователят в ИССИ Виолета Иванова, представители на ключови федерации от КНСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във