Банкеръ Daily

Финансов дневник

Клинтън: Няма да позволим "Уелс Фарго" да избяга от отговорност

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън обеща, че ще подведе под отговорност ръководството на американската банка "Уелс Фарго" за "възмутително му корпоративно поведение спрямо клиентите". Третата най-голяма банка в Щатите се замеси в огромен скандал, след като стана ясно, че служителите й са създали милиони потребителски сметки без знанието на клиентите. В резултат се стигна до съкращаването на 5 хиляди служители на банката в продължение на пет години.

"Шокиращо е нали? Една от най-големите национални банки да склони служители си в измама срещу нищо неподозиращите клиенти", коментира Клинтън пред симпатизантите си в Охайо, цитирана от Ройтерс. Тя се закани, че посредством "Уелс Фарго" ще изпрати послание до всяка корпоративна заседателната зала. Кандидатът за президент на Демократическата партия обеща, че ще държи фирмите отговорни, ако лъжат клиенти си, експлоатират служителите си и мамят данъкоплатците.

"За да разберете защо това е толкова важно, помислете за последните примери за едно възмутително корпоративно поведение спрямо потребителите", добави тя, визирайки именно "Уелс Фарго".

"Ние няма да позволим на компании като Wells Fargo да избягат от отговорност", категорична бе Хилари Клинтън.

През миналата седмица представителка на Демократическата партия в Конгреса на САЩ призова за закриването на третата по активи американска банка – "Уелс Фарго". Призивът на Максин Уотърс, която е член на Комисията по финансови услуги към Конгреса на САЩ, дойде след 4 часово изслушване на главния изпълнителен директор на банката Джон Стъмпф.

Facebook logo
Бъдете с нас и във