Банкеръ Daily

Финансов дневник

Кирил Петков представи новите началници в ББР

Министърът на икономиката Кирил Петков представи пред работещите в Българската банка за развитие (ББР) новите членове на Управителния и Надзорния съвет на банката. Министър Петков изтъкна, че от днес ББР ще се фокусира върху подкрепата за малкия и среден бизнес.

„Банката ще подкрепя стартъпи и предприятия с иновативни проекти“, допълни Петков, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

Промяната в състава на Надзорния съвет на ББР е включването на Валентин Михов и Васил Щонов, а новите членове на Управителния съвет са Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев.

Проверка в Търговския регистър показва, че новите ръководители все още не са вписани. Както "Банкеръ" писа, предишните членове на надзора на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска, които бяха отстранени от министър Петков още в края на май, обжалваха уволнението си в Софийския градски съд. В резултат СГС спря вписването на промените в Надзорния съвет на ББР. 

На 20 юни самият Кирил Петков обяви, че в следващите две седмици ще има ново управление на Българската банка за развитие. 

Предстои икономическият министър Петков и финансовият министър Асен Василев да представят нови грантови и кредитни схеми за подкрепа на гражданите и бизнеса. Според предварителната информация целта на програмата е да улесни достъпа на бизнеса до кредити за възстановяване на дейността след постепенното отпадане на мерките срещу разпространение на коронавируса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във