Банкеръ Daily

Финансов дневник

КФН ще оценява сделката между "Групама Животозастраховане" и ЗД "Експрес Животозастраховане"

Комисията ще се произнасяне по заявлението на 11 октомври.

"Групама Животозастраховане" ЕАД иска да придобиване на квалифицирано участие в размер на 100% от капитала на "Застрахователно дружество Експрес Животозастраховане" АД, съобщиха от Комисията за финансов надзор. Дружеството е изпратило заявление за това свое намерение в регулатора.

Комисията ще се произнасяне по заявлението на 11 октомври.

На 10 юли бе подписан договор за придобиване на 100% акционерно участие в животозастрахователнo дружество "Експрес Животозастраховане", част от "Банка ДСК" ЕАД, българско дъщерно дружество на Банка ОТП (OTP Bank Plc). Тази сделка е стъпка в развитието на френската международна застрахователна група Groupama, чрез която ще се подобрят позициите ѝ в България в сегмента на животозастраховането и ще се укрепи дългогодишното стратегическо партньорството на застрахователя с "Банка ДСК" ЕАД.

"Групама Животозастраховане" ЕАД и "Групама Застраховане" ЕАД са изключителни дългосрочни партньори на "Банка ДСК" ЕАД в областта на застраховането. Дружествата са правоприемник на Застрахователна компания "ДСК Гаранция" ЕАД и Животозастрахователна компания "ДСК Гаранция" ЕАД.

През 2008 г. една от големите европейски застрахователни компании Groupama S.A. закупи 100% от акциите на дружеството и става негов едноличен собственик. Groupama S.A. има над 13 млн. клиенти и над 33 000 служители.

"Групама България" е част от френската банково-застрахователна група Groupama Assurances Mutuelles. Компанията е на българския пазар от 2008 година. Тя предлага портфолио от застрахователни продукти, подходящи за всеки аспект от живота и дейностите на хората, партнирайки успешно с "Банка ДСК", както и с широка търговска мрежа от застрахователни брокери, агенти и туристически агенции в цялата страна. Фирмата има над 450 000 клиенти у нас. От 2014 г. компанията стартира мащабен проект по изграждането на собствена агентска структура.

"Групама" е френски лидер в застраховането с повече от 100-годишна международна експертиза и присъствие в десет държави. И до днес компанията е водеща в земеделското застраховане във Франция. С годините компанията се налага и на международния пазар като застраховател, предлагащ различни застрахователни и животозастрахователни продукти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във