Банкеръ Daily

Финансов дневник

КФН се зае с казус за дете, което трябва да плаща кредит на починала майка

Комисията за финансов надзор се самосезира по казус за 9-годишно момиче, което трябва да изплаща заем, наследен от починалата й майка. Това става ясно от съобщение на финансовия регулатор, публикувано на 4 февруари. 

"С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес КФН ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая", се посочва в позицията на комисията.

Проверката започва след репортаж на NOVA телевизия, в който се посочва, че "дъщерята на блъснатата жена, получава известие за кредит с остатък от 27 000 лв.".

При инцидент от миналото лято, млада жена от София беше пометена от кола на пътя край Созопол. Въпреки изяснените обстоятелства около трагедията, на този етап застрахователят не покрива дълга й, въпреки сключената полица. Така детето дължи 30 хиляди лева.

В нощта на 26-ти юли кола помита 34-годишната Юлия Ангелова. Шофьорът бяга без да окаже помощ и втора кола удря отново младата жена. След множество травми майката на 9-годишното момиче умира. Няколко месеца след инцидента шофьорът е установен, но заради малкото доказателства днес е на свобода. Сега 9-годишното дете живее с баща си, се казва в репортажа, излъчен на 3 февруари. 

"9-годишната дъщеря на блъснатата жена, получава известие за кредит с остатък от 27 000 лв. Дългът е застрахован, като при смърт, компанията трябва да погаси задължението в пълен размер. Вече седми месец това не се случва", съобщава телевизията.

Междувременно застрахователят иска от Окръжната прокуратура в Бургас експертиза за това дали Юлия е била пияна. Изпратени са кръвни проби за анализ в две съдебно-медицински лаборатории – в Бургас и във Военна болница-София, а експертизата трябва да е готова до месец.

От застрахователната компания коментират, че е започнало вътрешно разследване по случая. Към настоящия момент в Комисията за финансов надзор не е постъпвала жалба от наследниците на загиналата жена.

Facebook logo
Бъдете с нас и във