Банкеръ Daily

Финансов дневник

КФН проверява чисто нов депутат

Комисията за финансов надзор (КФН) е изискала информация за всички сделки на Владислав Панев, който положи клетва като депутат от "Демократична България". Информацията бе потвърдена и от небанковия регулатор, и от самия Панев. От Комисията за финансов надзор са категорични, че проверката има регулярен характер и не е обвързана с политическата дейност на Панев.

Владислав Панев е дългогодишен борсов инвеститор и е председател на дружеството "Скай управление активи". От Комисията за финансов надзор обясниха, че като надзорен орган имат право да изискват документи, писмени обяснения и други данни за всички поднадзорни лица, какъвто се явява и Панев. "Извършването на дистанционен надзор над в никакъв случай не е свързано с наличието на извършено нарушение, а с текущ рутинен и непрекъснат надзор върху дейността на поднадзорните лица и лица, притежаващи квалифицирано дялово участие", се казва в позицията на небанковия регулатор.
Според небанковия регулатор проверката на Панев не е "нито с извънреден, нито с необичаен характер" и става въпрос за" съвпадение на обстоятелствата, касаещи рутинната надзорна дейност на КФН и политическия живот в страната".

От своя страна Владислав Панев заяви, че не се притеснява от проверката: "Нямам абсолютно никакви притеснения от проверката на сделките ми с ценни книжа от 90-те години насам. През цялото време съм бил абсолютно прозрачен на капиталовия пазар".

Facebook logo
Бъдете с нас и във