Банкеръ Daily

Финансов дневник

КФН одобри Максим Колев за изпълнителен директор на Гаранционния фонд

Комисията за финансов надзор одобри Максим Колев за изпълнителен директор и член на управителния съвет, както и Юри Копач, Пламен Шинов, Петър Аврамов и Пламен Ялъмов за членове на управителния съвет на Гаранционния фонд.

Съветът на фонда се състои от представители на всички застрахователи, предлагащи задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите и/или задължителна застраховка “Злополука” на пътниците в България посредством установяване или при условията на свободата на предоставяне на услуги.  Всички те са задължени да правят вноски към него.

Припомняме, че на 16 юни се проведе заседание Съвета на Гаранционния фонд, в чийто състав влизат всички застрахователи, задължени да правят вноски към него. Той преизбра Максим Колев  като председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Гаранционния фонд с мандат от четири години.

Съветът избра нов член на Управителния съвет - Пламен Ялъмов от „Групама застраховане“ ЕАД, който влиза на мястото на Орлин Пенев.

Така, съгласно решението на Съвета на Гаранционния фонд  Управителният съвет е в състав от седем члена: Максим Колев - председател  и изпълнителен директор, Стефан Стоилков - изпълнителен директор, Пламен Ялъмов, Пламен Шинов, Юри Копач, Петър Аврамов и Милен Марков.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във