Банкеръ Daily

Финансов дневник

КФН избра временен заместник на Ралица Агайн

На извънредно заседание на 21 август Комисията за финансов надзор (КФН) определи Владимир Савов – член на КФН за заместник, който да изпълнява правомощията на заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор".

Той ще остане на поста до избора на нов зам.-председател от Народното събрание, което прекрати правомощията на Ралица Агайн заради фалита на "Олимпик". 

Владимир Савов е роден е на 24 август 1971 г. в гр. Варна. Притежава магистърска степен по бизнесадминистрация от London Business School. Магистър МИО от УНСС. Избран е за член на КФН през 2014 г. с шестгодишен мандат, за да подпомага политиката по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

В периода 1993 г. – 1998 г. работи в "Уникредит Булбанк", като мениджър "Кореспондентски отношения с чужбина". През 1999 г. провежда стажове в департаменти "Централна и Източна Европа" и "Глобални депозитарни разписки" в The Bank of New York, Лондон. От 2000 г. до 2009 г. работи в Москва, като първоначално е старши анализатор в Brunswick UBS, а от 2003 г. до 2006 г. е заместник – директор и впоследствие - директор в банка Уралсиб Капитал, където отговаря за анализите на банковия и потребителския сектор. В периода 2006 г. - 2009 г. е директор на департамента за анализи в инвестиционната банка Credit Suisse, а от 2009 г. до 2013 г. е управляващ директор, началник на аналитичния департамент във финансова корпорация "Откритие" – най-големият частен финансов холдинг в Русия.

В досегашната си професионална кариера е натрупал богат опит в сферата на финансовия анализ и стратегии, инвестициите, капиталовите пазари, банковото дело и международните финанси. Владее английски и руски език.

Facebook logo
Бъдете с нас и във