Банкеръ Daily

Финансов дневник

KBC Group влиза у нас и с управляващо дружество

OББ и ДЗИ финaлизиpaxa cдeлĸaтa зa пpидoбивaнeтo нa oфиc cгpaдaтa oт ĸoмплeĸca "Mилeниyм цeнтъp" нa cтoличния бyлeвapд "Bитoшa".

В Комисията за финансов надзор е получено съобщение от KBC Asset Management NV, управляващо дружество, лицензирано от регулаторния орган на Белгия - Financial Services and Markets Authority ( FSMA), че има намерение да извършва дейност чрез установяване на клон на територията на България.
Комисията за финансов надзор е уведомила регулаторния орган на Белгия, че  KBC Group разширява дейността си в страната ни и ще предлага своите договорни фондове и у нас.

От КФН съобщиха още, че предстои KBC Asset Management да бъде вписано във водения от комисията регистър. 

Третата по размер на активите банка у нас - "Обединена българска банка", която е собственост на KBC, и сега има свое управляващо дружество - "ОББ асет мениджмънт", което е организирало девет взаимни фондове. Фонд мениджърът е един от най-големите като брой колективни инвестиционни схеми и по активи. В края на юни той управлява 188.83 млн. лева.

"ОББ асет мениджмънт" ще продължи да работи активно, съвместно с белгийското дружество, за да предлагат на клиентите на българския пазар още по-качествено обслужване и голямо разнообразие от инвестиционни продукти.

Централният офис на KBC Asset Management е в Брюксел, като има дейност в още пет страни в Европа - Чехия, Словакия, Унгария, Полша и Словения.

Припомняме, че през миналата година "Обединена българска банка" беше продадена на белгийската КВС Group за 638 млн. долара, като по-късно беше осъществено и обединение със "СИБанк". Новата група продължи да работи под името "ОББ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във