Банкеръ Daily

Финансов дневник

Как да пазаруваме изгодно?

През януари и февруари имаме сравнително високо ниво на разходите заради сметките за ток и парно. През март разходите ни достигат до своя пик най-вече заради данъците, но и заради високата сметка за тока от февруари. Това заяви финансистът Банчо Банчев пред Нова телевизия.

Друга критична точка според него е месец август, когато отиваме на море. През септември ситуацията се успокоява, тъй като зеленчуците са по-евтини, а през ноември сметките отново стават по-високи.

Близо 40% от разходите на всяко домакинство отиват за храна. Затова, според Банчев, правилното пазаруване е от първостепенна важност.

Когато пазаруваме, това трябва да се случва по списък, за да не се подвеждаме по промоциите и да не взимаме нищо излишно. Не бива също така да отиваме на пазар, когато сме гладни. Освен това е по-добре да пазаруваме с кошница, а не с количка, за да може да ни натежи и така да спрем навреме, изтъква финансистът.

„Оглеждайте се внимателно нагоре и надолу. Най-скъпите стоки са точно на нивото на очите ни, а най-изгодните - на най-ниското и високото", посъветва Банчев.

Той поясни, че търговците подреждат стоката си по специален начин, за да привличат вниманието на определени групи хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във