Банкеръ Daily

Финансов дневник

Кабинетът ще внесе актуализацията на бюджета днес или утре

Още днес или утре правителството ще внесе проектопромените в Закона за държавния бюджет за тази година, съобщи пред журналисти в Народното събрание служебният премиер Георги Близнашки.

Според премиера първата точка от работата на новия парламент трябва да бъде именно актуализацията на бюджета, тъй като само на тази основа могат да се търсят решения на редица проблеми в страната. Проф. Близнашки напомни за постигнатото принципно съгласие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, че актуализацията на бюджета е необходима и неизбежна.

"Нужно е още едно усилие, за да се стигне до правителство. Без него страната ще изпадне в изключително тежко положение. Призовавам всички политически сили за здрав разум. Колкото по-скоро имаме избрано правителство, политическо и силно, толкова по-добре", каза още премиерът и изрази надежда да има нов кабинет до седмица или най-много до десет дни.

Министър-председателят пожела успех на народните представители в 43-ия парламент и заяви, че служебното правителство до последния момент ще изпълнява функциите си. "В цялата си досегашна работа сме се придържали към закона, ще го правим и занапред", каза в заключение Близнашки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във