Банкеръ Daily

Финансов дневник

Жан-Пиер Мустие е обявен за Банкер на годината от Euromoney

Главният изпълнителен директор на УниКредит Жан-Пиер Мустие беше обявен за „Банкер на годината 2017“ от водещото световно финансово издание Euromoney. Италианската банка беше отличена  в няколко категории на тазгодишните престижни награди за отлично представяне, които бяха обявени на гала вечеря в Лондон на 6 юли вечерта. УниКредит спечели общо пет награди, включващи „Най-добра банка в Италия“, „Най-добра банка в Хърватия“, „Най-добра банка за управление на богатството в Централна и Източна Европа“ и „Най-добра банка за трансакционни услуги в Централна и Източна Европа“.

„Искам да поздравя и да благодаря на всички колеги, понеже всеки от тях е допринесъл за спечелването на тези високи отличия, и посвещавам признанието „Банкер на годината“ на тях. Благодарен съм за усилията, които положиха екипите през последните 12 месеца. Ще продължим да работим неуморно за управлението на трансформацията на Групата, разчитайки на нашия опростен, успешен паневропейски бизнес модел и на нашите силни конкурентни предимства, които ще направят УниКредит предпочитана банка навсякъде, където има наше присъствие”, коментира отличията Жан-Пиер Мустие.

По повод наградата „Банкер на годината 2017 журито на Euromoney посочва:  „Жан-Пиер Мустие беше назначен преди почти точно една година и вече измина голяма част от пътя на трансформирането на УниКредит. Неговите постижения включват успешното приключване на сделката за емитиране на акции в размер на 13 милиарда евро, освобождаването от активи и бизнеси, които не са от ключово значение, както и от необслужваната част от кредитния портфейл в правилния момент и на правилната цена, както и твърдата му решимост да се придържа към предварително съгласувана стратегия. Изглежда подходящо да попитаме: „Постигал ли е някога друг главен изпълнителен директор на банка толкова много за първата година от своето управление?“

Facebook logo
Бъдете с нас и във