Банкеръ Daily

Финансов дневник

Избраха Владимир Савов за заместник-председател на КФН

Комисията за финансов надзор е избрала Владимир Савов за заместник, който да изпълнява функциите на заместник-председател, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", съобщиха от регулатора. Това е станало на заседание на комисията днес по предложение на председателя Стоян Мавродиев.

Савов ще заеме мястото на подалия оставка Николай Попов, която днес беше приета от Народното събрание.

Владимир Савов е член на комисията, подпомагащ политиката й по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица. Той е избран за член на КФН с решение на Народното събрание от 24 януари 2014 г. с шестгодишен мандат.

Владимир Савов притежава магистърска степен по бизнесадминистрация от London Business School, магистърска степен по международни икономически отношения от УНСС и е с дългогодишен професионален опит в сферата на банковото дело и капиталовите пазари. Експертът е работил в различни международни финансови институции - "Уникредит Булбанк", The Bank of New York, Brunswick UBS, банка Уралсиб Капитал, инвестиционната банка Credit Suisse и финансовата корпорация "Откритие".
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във