Банкеръ Daily

Финансов дневник

Избраха Диана Йорданова и Бойко Атанасов за зам.-председатели на КФН

Депутатите избраха Диана Йорданова и Бойко Атанасов за зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). В тяхна подкрепа гласуваха 117 народни представители, против бяха 6, а 23-ма се въздържаха.

Диана Йорданова бе избрана за заместник-председател на КФН, който да ръководи управление "Осигурителен надзор". Бойко Атанасов пък ще поеме контрола на управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Това беше втори опит на председателя на регулатора Карина Караиванова да попълни комисията, която функционира в намален състав още от времето на предишния й шеф Стоян Мавродиев. През юли Народното събрание отхвърли тогавашните предложения на Караиванова, която по закон единствена има право да издига кандидатури.

Диана Йорданова е магистър по икономика от Великотърновския университет и магистър по математика. Тя е депутат от ГЕРБ и бивш бургаски общински съветник. Попадна в "Господари на ефира" преди време, като в парламента прочете римско седем като ви ай ай.

Бойко Атанасов е зам.-министър на финансите и бивш изпълнителен директор на НАП. Той оглави данъчната агенция при управлението на Пламен Орешарски и остана на поста при втория кабинет на Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във