Банкеръ Daily

Финансов дневник

IUVO достигна над 6 млн. евро инвестиции

Fintech компанията в областта на p2p кредитирането iuvo достигна 6 млн. евро инвестиции през първите 15 месеца от своето съществуване. Тези пари са инвестирани от над 2500 инвеститори от повече от 60 държави по целия свят при годишна доходност до 15%. Благодарение на услугата на iuvo потребителите са реализирали реална доходност от 8,9% през последните 12 месеца.

Големият ръст на инвестициите в iuvo се дължи на активното участие на български инвеститори в платформата, които не отстъпват по обеми на вложенията на европейските инвеститори. Добрите резултати в България са доказателство, че страната е в крак с новите световни тенденции, наложени от споделената икономика. За малко над една година компанията достигна ръст над 30% на месечна база, и до над 75% пазарен дял в България.

От края на октомври  iuvo работи  с нов партньор, който е една от най-големите небанкови финансови институции в Румъния – iCredit. С портфейл от 18 млн. евро iCredit листва в iuvo основните си продукти, които са  потребителски кредити между 85 и 1300 евро с период на погасяване от 3 до 15 седмици. Благодарение на това партньорство потребителите на iuvo  могат да инвестират и в румънски леи.

Наред с динамичния си растеж, през изминалите няколко месеца iuvo представи българския пазар на няколко международни финансови форуми в р2р инвестирането. През октомври Ивайло Иванов представи iuvo на най-големия европейски форум за кредитиране и fintech Lendit Europe, а през изминалата седмица той взе участие и в AltFi Global Summit в Амстердам. По-рано през годината компанията стана част от организацията Finance Estonia.

Facebook logo
Бъдете с нас и във