Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ЮРОМЪНИ ОБЯВИ ЕЙЧ ВИ БИ БАНК БИОХИМ ЗА НАЙ-ДОБРА БАНКА ЗА 2006 ГОДИНА

Ейч Ви Би Банк Биохим, която е част от УниКредит Груп, беше избрана за Най-добра банка в България 2006 в класацията на престижното международно финансово списание Юромъни. В най-новия му брой се коментира, че с придобиването на ХЕБРОСБАНК през 2005 г., както и в резултат на силния растеж на цялата група, кредитната институция е затвърдила позицията си на водеща банка у нас.
Класацията на Юромъни за изключителни постижения в банкирането продължава да е сред най-уважаваните в света. Ейч Ви Би Банк Биохим печели наградата за втора поредна година като доказателство за последователната, успешна политика за развитие на групата. Петер Харолд, председател на управителния й съвет и главен изпълнителен директор на Ейч Ви Би Банк Биохим и ХЕБРОСБАНК, както и главен оперативен директор на БУЛБАНК, каза във връзка с получаването на престижното признание, че ще продължи работата по плавната интеграция на БИОХИМ, ХЕБРОС и БУЛБАНК, която ще приключи през второто тримесечие на 2007 година. Това ще е най-голямата банка в България с общи активи над 3 млрд. евро и ще обслужва повече от 1 млн. клиенти. Групата създаде и първия в страната Европейски финансов център, който консултира български фирми и общини в сферата на финансирането и съфинансирането по програми на ЕС. Новата банка ще бъде част от най-голямата банкова мрежа в Централна и Източна Европа.
За Най-добра банка в Централна и Източна Европа Юромъни определи Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ и нейната компания майка Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ). Досега те са получавали същия приз и през 1999 и 2005 година. Райфайзенбанк (България) ЕАД пък е отличена като Най-добра банка на облигационния пазар в България. Кредитната институция е безспорен лидер по общ брой новоиздадени корпоративни и ипотечни облигации, на които е водещ мениджър с пазарен дял от 41 процента. От началото на 2006-а досега тя е водещ мениджър на седем облигационни емисии, като общият обем облигационни транзакции надхвърли 46.3 млн. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във