Банкеръ Daily

Финансов дневник

Юлия Юргакиева оглавява Агенцията за събиране на вземанията

Юлия Юргакиева ще бъде новият изпълнителен директор на  Агенцията за събиране на вземанията, част от водещата в Европа компания за изкупуване на вземания - норвежкият B2Holding. Досегашният директор “Корпоративни и обезпечени вземания” на дружеството ще поеме официално поста от 1 май и ще замени Димитър Бончев, който се оттегля след 8 години в мениджмънта на компанията и 15 години в сектора на управление на вземания. Промяната предстои да бъде отразена в Търговския регистър.

“Привилегия и отговорност е да поема управлението на жизнеспособна, с висока ликвидност и добре капитализирана компания. АСВ има капацитет да затвърди ролята си на ключов участник на пазара на управление на вземания. Целта ни е да сме доверен партньор на нашите клиенти и мост между кредиторите и клиентите с необслужвани задължения, намирайки решения и за двете страни, използвайки всички модерни технологии за целта”, коментира Юлия Юргакиева. 

Тя започва работа в АСВ през 2013 г. като първоначално е ръководител на отдел “Съдебни вземания”. Под нейно ръководство отделът постепенно се разраства до дирекция с близо 100 души персонал. След това е директор “Корпоративни и обезпечени вземания”. Тя е магистър по право от Софийския университет “Свети Климент Охридски”. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във