Банкеръ Daily

Финансов дневник

Искров отива в Черноморската банка за търговия и развитие?

Правителството на премиера Бойко Борисов е взело решение да изпрати гуверньора на БНБ Иван Искров на работа в Черноморската банка за търговия и развитие. Това става ясно от гневна публикация на депутата от БСП Георги Кадиев в профила му във "Фейсбук".


Нахално, нагло, арогантно решение на правителството да изпрати Искров в Черноморската банка. Изплюха се във физиономията на цялото общество.


Според депутата Искров ще бъде вицепрезидент на банката в Солун, което е било по негово собствено желание. Припомняме ви, че по-рано през тази седмица се проведе неофициална среща между премиера Борисов и управителя на БНБ. Предполага се, че двамата са обсъждали именно въпроса за оставката на Искров и неговия наследник.


Искров уби доверието в ключова институция, и ... го наградиха с държавен пост зад граница. Ще бъде вицепрезидент на банката в Солун, което сам си пожела и ГЕРБ и реформатори клекнаха, пише още Кадиев във "Фейсбук"


Според него "такъв тип назначения отравят цялата идея за държавност".


Не Искров е важен, а безпардонната арогантност на правителството, смята още депутата от БСП.


Ето и останалата част от неговата публикация:

Впрочем, МС да не се хвали, че 8.9% от кредитния портфейл на Черноморската банка е в България. Държавата притежава 13.5% от банката и трябва да е много по-настоятелна. Турция например има 16.5% от банката, но получава над 25% от кредитите й. Но това друг въпрос.
Поздравявам ГЕРБ и Реформатори с култовата песен "Кукавица" на сръбската турбо-фолк певица Цеца. В сръбския език "кукавица" освен кукувица значи предател.
ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИ ДНЕС ОТКРОВЕНО ПРЕДАДОХА ОБЩЕСТВОТО, ЗА ЧИНИЯ ЦИПУРА И ЕДНО УЗО.

Междувременно в парламента председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова заяви, че няма информация дали Искров ще започне работа в Черноморската банка за развитие. Тя потвърди, че ГЕРБ очаква оставката на управителя на БНБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във