Банкеръ Daily

Финансов дневник

Искания за възстановяване на ДДС към Обединено кралство само до 31 март

До 31 март тази година може да се подават искания за възстановяване на данък върху добавената стойност за платен данък в Обединеното кралство, за който правото на възстановяване е възникнало до 31 декември 2020 г., е 31 март тази година, съобщиха то Националната агенция по приходите. Това е регламентирано в  чл. 51, ал. 3 от Споразумението за оттеглянето на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия от Европейския съюз и Европейската общност за атомна енергия.

Исканията за възстановяване до изтичането на посочения краен срок се подават по реда на Наредба № Н-9 от 16.12.2009 г. за възстановяването на данъка върху добавената стойност на данъчно задължени лица, неустановени в държавата членка по възстановяване, но установени в друга държава - членка на Европейския съюз чрез електронната услуга на НАП “Приемане на искане за възстановяване на ДДС на търговец, установен в страната, към друга държава - членка на ЕС (VAT Refund).

След 31 март тази година приемането на исканията чрез портала на НАП към държава по възстановяване - Обединеното кралство за данък върху добавената стойност, за който правото на възстановяване е възникнало до 31 декември 2020 г., ще бъде преустановено. 

Информация относно възможността и начина на подаване след 31 март на исканията за възстановяване на данък върху добавената стойност, за който правото на възстановяване е възникнало до края на декември 2020 г., ще може да се получи директно към приходната администрация на Обединеното кралство.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във