Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ЙОАНИС ЙОРДАНИДИС ПОЕ БИЗНЕСА НА АЛФА БАНК В БЪЛГАРИЯ

Втората по големина кредитна институция в Гърция Алфа Банк определи новите мениджъри на клона си у нас. Йоанис Йорданидис е назначен за управител за България или както казват в западноевропейските фирми - за кънтри мениджър.
Добре познатият на българската банкова общност Атанасиос Петрополус е директор Банкиране на едро. Той ще отговаря за услугите за корпоративни клиенти, които Алфа Банк предлага у нас. Както е известно, Петропулос дълги години бе изпълнителен директор на Пощенска банка, като там също отговаряше за банковите продукти за фирмите. Докато заемаше тази позиция той успя да изгради добър екип от специалисти и да разшири присъствието на Пощенска банка на пазара.
За услугите, които Алфа Банк ще предоставя на българските граждани (т.нар. ритейл бизнес), ще отговаря Теони Зигураки. Нейната позиция е директор Банкиране на дребно.
Клонът на Алфа Банк у нас тепърва ще трябва да се бори за бързо разширяване на пазарните си позиции. В края на юни 2006 г. общият размер на активите му е 231.2 млн. лв., а кредитите, които той е отпуснал на фирми и граждани в страната, са 166.8 млн. лева. Банката има 33 клона и офиси, като до края на 2008 г. броят им трябва да нарасне до деветдесет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във