Банкеръ Daily

Финансов дневник

Инвеститорите се подготвят за заседанията на най-големите централни банки

Началото за световните акции днес е отрицателно. Това се случва, след като инвеститорите претеглят резултатите от отчетите, спрямо много високите очаквания и се подготвят за няколко заседания, относно политиката на най-големите централни банки. Повечето метали поевтиняват поради продължаващите опасения, които са свързани с търговията и китайската икономика. Това каза пазарният анализатор Юън Потс пред Bloomberg TV Bulgaria.

"Около 3 часа и половина след началото на търговския ден миннодобивните компании, както и тези за храни и напитки, са сред най-големите губещи от Stoxx 600. Акциите на Heineken поевтиняват, след като тя отчете по-ниски от прогнозираното печалби и каза, че доходността ще спадне. Повечето големи пазари на акции се търгуват със спад".

Пазарният анализатор каза още, че повечето основни европейски пазари се търгуват с понижение. По думите му гръцкият спад е с 0,4%, а FTSE - с 0,3% и с това стават два от най-слабо представящите се пазари.

"Поглеждайки към САЩ, фючърсите върху индексите S&P, Dow и Nasdaq сочат към отваряне на червено. Медта отново поевтиня, след като индексът на шестте индустриални метала LMEX се отправя към най-лошия си месец за две години".

Facebook logo
Бъдете с нас и във