Банкеръ Daily

Финансов дневник

Интернешънъл Асет Банк празнува 30 години от създаването си

Интернешънъл Асет Банк АД празнува 30 години от създаването си. Значимият юбилей бе отбелязан под мотото „Банкиране с традиции“, което олицетворява качеството на предоставяните банкови услуги, опита и професионализма на служителите, както и на спечеленото през годините доверие на клиенти и партньори.

Банката е основана на 13 декември 1989 година като акционерно дружество и предлага широка гама от финансови услуги в различни клиентски сегменти – корпоративно и инвестиционно банкиране, обслужване на разпоредители с бюджетни средства, малки и средни предприятия, както и продукти за индивидуални клиенти.

Към месец декември 2019 г. общите активи, управлявани от Интернешънъл Асет Банк са в размер на над 1 550 млн. лв, а собственият ú капитал е над 126 млн. лева. Дългосрочният рейтинг на Банката е „B+” с положителна перспектива. Kлоновата мрежа наброява 96 финансови центрове, разположени в цялата страна.

През изминалите 30 години Интернешънъл Асет Банк АД се утвърди на българския пазар като успешна и надеждна институция, готова да предложи цялостни финансови решения за нуждите на всеки клиент. Признание за успешното налагане на Интернешънъл Асет Банк АД във финансовия сектор е и наградата „Банкер на годината“ 2019, която Главният изпълнителен директор г-н Алексей Цветанов получи от в. „Банкеръ“ като оценка за доброто управление на риска и устойчиво развитие на кредитната институция.

Бъдещите проекти на Интернешънъл Асет Банк АД са свързвани с подобряване на  клиентското обслужване и оптимизиране на дигиталните услуги. Фокус в дейността й ще продължава да бъде създаването на нови продукти, съчетаващи индивидуален подход и конкурентни параметри.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във