Банкеръ Daily

Финансов дневник

Иновативно решение от ДСК Мобайл и Viber улеснява паркирането в Бургас

ДСК Мобайл (предстоящо име dsk Ventures), компания на Банка ДСК, и Община Бургас осигуриха възможност за заплащане на паркирането в града с банкова карта. Това става чрез чатбот решение във Viber - CityGate, което ще осигури на жителите и гостите на гр. Бургас по-евтин и удобен начин за паркиране на автомобилите им в синя и зелена зона в града.

„Като една най-активните и иновативни общини, ние винаги се стремим да улесним нашите граждани и гости с модерни градски решения, които са приложими в ежедневието и им носят допълнителна добавена стойност“, коментира Андрей Рунчев, директор бургаското общинско предприятие „Транспорт“.

„Избрахме Община Бургас, защото винаги е готова да внедри и предложи на жителите и гостите си най-новите и иновативни технологии и платформи. Решихме да го осъществим съвместно с Viber - най-голямата чат платформа в България. Това решение надгражда стратегическото партньорство, което обявихме през май тази година“, каза по повод старта на услугата Александър Василев, директор „Продажби и управление на партньори“ в ДСК Мобайл.

Решението се реализира през най-популярното приложение за комуникация в България, като 94% от потребителите на смартфони в страната използват Viber. Всеки желаещ може да използва този иновативен и лесен начин за паркиране, като потърси CityGate във Viber, регистрира се, въведе своята банкова карта и съответно, заплати с нея паркирането на автомобила си в Бургас.

Веднъж инсталирано на телефона, приложението за онлайн заплащане осигурява автоматично локиране на местоположението на потребителя. В него може да намерите информация за работното време на зоните за почасово платено паркиране, както и актуални новини за Бургас.

Услугата може да се ползва многократно. Съществува и опция за въвеждане на данни за неограничен брой превозни средства, както и неограничен брой банкови карти.

Проектът е пилотен. dsk Ventures планира да въведе услугата в много други български общини. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във