Банкеръ Daily

Финансов дневник

Информационна кампания ще покаже ползите и рисковете от приемането на еврото

Остава целта ни за приемане на еврото от 1 януари 2024 година. Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото, остават само някои дребни неща. Това каза вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, който участва в блиц контрола в Народното събрание. Правителството има план за цялата тази процедура. Той предвижда информационна компания, която да запознае българите и бизнеса с какво ще се случва с доходите и спестяванията им, какви  са ползите и рисковете от въвеждането на еврото, за да може всеки да вземе информирано решение.

Питането бе от народния представител Георги Ганев, който отбеляза, че предвидената информационна кампания трябва да помогне на всеки българин да прецени доколко е полезно това за него. И съответно той да си изработи своя жизнена стратегия в новата ситуация.

Той добави, че не бива на приемането на еврото да се гледа като на манна небесна. Всеки трябва да е наясно, че това крие и своите ползи и своите рискове. А предизвикателствата са инфлацията и правораздавателната ни система.

Facebook logo
Бъдете с нас и във