Банкеръ Daily

Финансов дневник

Илиян Василев: Борисов предсрочно отстрани предишната ни представителка в ЕБВР, докато омайваше Бокова

Бойко Борисов предсрочно прекрати договора на предишната ни представителка в ЕБВР, за да назначи Митрев, докато омайваше Бокова. Това заяви бившият ни посланик в Москва Илиян Василев в своя публикация в социалните мрежи.

"Постът, който Калин заема в ЕБВР, е т.н alternate director, в групата от три страни - Полша, България и Албания. И той е представител на нашата страна. Назначения или отзоваване е изцяло в дискрецията на българското правителство и по-специално на министъра на финансите", твърди Василев.

Според бившия посланик писмата, с които се моли за становище от страна на топ мениджмънта на ЕБВР по казуса с "Азербейджанската перачница", са тупкане на топка.

"Какво очаква те да отговарят? Да, кажат, че е притеснително представителя на България в ЕБВР да бъде медийно въвлечен в операция по пране на пари. На негово място - на Калин - сам бих поискал за времето на разследването да се оттегли", пише още Илиян Василев.

В заключение той посочва: "За тези, които вярват на Горанов, Ви припомням начина, по който по средата на мандата бе отзована представителката ни Стефка Славова, без никакви обяснение и без становище на никакъв орган на ЕБВР."

Facebook logo
Бъдете с нас и във