Банкеръ Daily

Финансов дневник

Илиан Георгиев става главен изпълнителен директор на БАКБ

Надзорният съвет на Българо-американската кредитна банка одобри решението на Управителния съвет, сегашният изпълнителен директор Илиан Георгиев да бъде избран за главен изпълнителен директор на банката. Той е член на Управителния съвет на “Българо-американска кредитна банка” АД от януари 2012 г., а от септември 2013 г. е изпълнителен директор.

"От името на Управителния съвет поздравявам г-н Георгиев за отличната работа с нас. Пожелавам му много лични и професионални успехи и реализиране на амбициозните цели на банката", коментира Васил Симов, председател на Управителния съвет.

Илиан Георгиев е магистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, специалност „Счетоводство и контрол“. Той изгражда професионалния си опит през годините, преминавайки през различни позиции в банковата система. От 2011 г. до назначаването му за изпълнителен директор г-н Георгиев заема поста директор дирекция „Кредитиране“ в банката. Преди да се присъедини към ръководния екип на „Българо-американска кредитна банка“ АД, в периода септември 2003 – ноември 2011 г. заема мениджърски позиции като ръководител управление „Големи корпоративни клиенти“ и заместник-ръководител на управление „Корпоративно банкиране“ в „Юробанк И Еф Джи България“ АД (Пощенска банка). В периода април 1998 – август 2003 г. е част от екипа на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД, като през 2001 г. е назначен на поста ръководител отдел „Корпоративни кредити“.

Управителният съвет на БАКБ се запазва в досегашния си състав:

Васил Симов

председател на Управителния съвет и изпълнителен директор

Илиан Георгиев

 член на Управителния съвет и  главен изпълнителен директор

Лорета Григорова

член на Управителния съвет и изпълнителен директор

Александър Димитров

 член на Управителния съвет и изпълнителен директор

Силвия Кирилова

 член на Управителния съвет

Facebook logo
Бъдете с нас и във