Банкеръ Daily

Финансов дневник

Янко Караколев е предложен за член на Управителния съвет на ПИБ

Надзорният съвет на "Първа инвестиционна банка" АД със свое решение от 31 март е дал положителна оценка на Янко Караколев за член на Управителния съвет на "Първа инвестиционна банка" АД, съобщиха от кредитната институция.

След получаване на одобрение от БНБ и след решение на Надзорния съвет за избора на Караколев за член на Управителния съвет ще има допълнително уведомление от банката, уточняват от кредитната институция.

Това е поредна промяна в мениджмънта на ПИБ през тази година.

Както в. "Банкеръ" вече писа, Надзорният съвет на Първа инвестиционна банка прекрати договора на главния си финансов директор Живко Тодоров, считано от 2 април. Все още не е обявен наследникът на Тодоров. Предстои промяната в банката да бъде вписана в Търговския регистър след съгласуване с БНБ.  

Припомняме, че на 20 март Неделчо Неделчев напусна позицията главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет. Никола Бакалов по-късно бе избран на неговото място.

На 31 март Надзорният съвет на ПИБ даде положителна оценка на кандидатурата на Ралица Богоева за член на Управителния съвет и изпълнителен директор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във