Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Хазартната "коалиция " доби очертания

Депутатите от  ГЕРБ са готови да подкрепят предложенията на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта, с които да бъде ограничена рекламата на хазартни игри. Това стана ясно на 10 май сутринта. Вицепремиерът - патриот, постигна позитивен резултат в това намерение  след срещата си  с парламентарната група на ГЕРБ  в присъствието на  нейния председател Цветан Цветанов.

На въпроса защо скърцала каручката на управляващата коалиция, както се изрази Красимир Каракачанов, Валери Симеонов поясни: „Скърца, защото се движи“.

За Цветанов няма драма, че един вицепремиер се среща с парламентарните групи, за да търси подкрепа за законопроектите си. Вторият в ГЕРБ обяви, че депутатите от управляващата партия ще подкрепят ограниченията в рекламата на хазарта, които подготви Симеонов, но не и връщането на пушенето в заведенията. Останалите законови промени, свързани с регулацията на апартхотелите и преместваемите обекти, предстои да бъдат обсъждани от работна група с участието на депутати от ОП и председателите на бюджетната и екокомисията Менда Стоянова и Ивелина Василева, обясни Цветанов.

В "Деня на победата", 9 май, празнуващите го депутати от БСП също подкрепиха предложените от Валери Симеонов промени в Закона за хазарта. Решението бе взето на общо събрание на Парламентарната група на БСП "Лява България". От левицата категорично подкрепят ограничаването на рекламата на хазартни игри и ще гласуват за него в парламента.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във