Банкеръ Daily

Финансов дневник

Гръцката "Евробанк" продаде портфейли с имоти за 84 млн. евро

Гръцката "Евробанк" продаде два портфейла с недвижими имоти на обща стойност 84 милиона евро на компанията Brook Lane Capital, а  планира да пусне за продажба и трети, предаде Ройтерс.

След като получи финансова помощ по време на дълговата криза в страната, кредиторът "Евробанк" - 2.4% собственост на гръцкия спасителен фонд за банките HFSF, успя да си възвърне собствеността върху повечето жилищни и търговски имоти след спиране на обслужването на отпуснати кредити.

""Евробанк" и компанията Brook Lane Group подписаха първоначалните споразумения и се очаква трансакциите да приключат в началото на 2020 г.", се казва в съобщение на гръцката финансова институция. Нейни представители добавиха, че двата портфейла включват 370 имота.

От гръцката банка заявиха още, че подготвят още един портфейл за продажба, включващ 640 по-малки имота, озаглавен като  проект „Звезда“. „Споразуменията потвърждават интереса на инвеститорите към развиващия се пазар на недвижими имоти в Гърция“, казаха от "Евробанк", която намали броя на необслужваните кредити, но въпреки това печалбата й не се увеличи през тази година.

Компанията Brook Lane Capital съобщава на сайта си, че в момента е съсредоточена върху възможности на гръцкия и кипърския пазар, които "носят стойност" и търси инвестиции в пазари, които са преживели икономическа или банкова криза, довели до промяна в ценообразуването на активите.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във