Банкеръ Daily

Финансов дневник

Граничната ограда ще глътне още 1,2 млн. лева

Правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково.

Средствата за изпълнението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

През юни председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че съоръжението струва 200 милиона лева и вече е готово - общо 234 километра. Така той отговори на червения депутат Елена Йончева която обвини управляващите, че има корупционна схема със строителството на възпрепятстващото съоръжение. Ставало въпрос за 21 км от участъка на оградата по българо-турската граница в Хасковска област, от река Тунджа до река Марица. В този район оградата е едноредова, а в проекта е било предвидено изготвянето на двуредова ограда.

Оградата  се изгражда, без да бъдат обявявани обществени поръчки, след като през 2014 г. бе обявено за обект от национално значение. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във