Банкеръ Daily

Финансов дневник

Готви се физическа саморазправа с Цветан Василев, предупреди адвокатът му

"Има информация, че се готви физическа саморазправа с Цветан Василев. Поръчката идва от България, но изпълнителите не са от страната", заяви адвокатът на банкера Константин Симеонов.

„Той не се страхува, той се притеснява, че може да има подобни инсинуации. Тази информация беше от преди 2-3 седмици, но не мога да коментирам подробности по делото", заяви още адвокат Симеонов пред Нова телевизия.

„Предложихме в началото на септември да се стигне до нормално водене на процес в България, но не се получи. Предложих да се махнат ограниченията, за да може да се работи спокойно по делото. Сега обаче ще трябва да се чака екстрадицията", добави адвокатът. Все още няма насрочено заседание по това дело в Сърбия, добави Симеонов.

По думите му, за да може банкерът да се прибере в България, трябва да бъде отменена заповедта за задържане в Интерпол, издадена на 28 юли.

Адвокат Симеонов коментира и информацията за имот на Женевското езеро, закупен от жената на Василев:

„Това е инвестиционен проект. Имотът е закупен преди 2 години и е бил платен чрез кредит. Семейство Василеви нямат намерение да живеят в тази къща. Не познавам от близо сделката, но Цветан Василев твърди, че парите за покупката на имота не идват от КТБ", поясни защитникът на Цветан Василев и добави, че клиентът му няма никакви контакти с Делян Пеевски, още повече че в основата на всичко, което се случи с КТБ, очевидно е той.

"Убиха банката, както и мухата, с вестник", заключи адвокатът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във