Банкеръ Daily

Финансов дневник

Горанов: Реформаторите да си излъчат премиер

ГЕРБ не трябва да има водеща роля в изпълнителната власт в правителство, съставено с мандата на Реформаторския блок (РБ). Това заяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов пред Би Ти Ви. Той бе категоричен, че от ГЕРБ няма да редят кабинет, заради акта на оставката.

"Нека колегите от РБ да преценят кой да оглави правителството. За мен не е добре лидер на някои от политическите сили, участващи в РБ, да е премиер", коментира още той.

Относно лансираната теза, че лидерът на СДС Божидар Лукарски може да стане премиер, Горанов заяви, че той умен мъж, добър юрист, но не може да прецени как ще му се получи координацията между отделни политики, тъй като безспорно водеща роля има премиерът. Все пак, Горанов уточни, че консултации ще има, защото няма как от ГЕРБ да подарят 84 гласа и да подкрепят безусловно РБ.

Според него има различни тези и в отделните партии, които досега подкрепяха правителство. Едната от тях е, че сегашният парламент има да свърши няколко важни неща, сред които промяна на изборните правила, темата с мигрантите и необходимостта от правителство, което да се осъществява непрекъснат контрол.

Горанов каза още, че за финансовото министерство има някои идеи, които са свързани с негови заместници, които да продължат експертната работа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във