Банкеръ Daily

Финансов дневник

Големите банки не признават работата от вкъщи

Дейвид Соломон

Шефът на голямата американска банка Goldman Sachs Дейвид Соломон не признава дистанционната работа като „нова норма“ и по-скоро я оценява като "анормална". 

Въпреки това инвестиционната банка е работила през 2020 г. с „по-малко от 10% от нашите хора“ в офиса.

Желанието му работниците да се върнат в офиса е в противоречие с много други фирми, които предполагат, че работата от вкъщи може да се задържи и след пандемията. 

Според Соломон обаче хоум офисът "не отговаря на културата на работа в Goldman Sachs".

"Мисля, че за бизнес като нашия, който е иновативен и кооперативен, това не е идеално. И това не енормално. Това е отклонение, което ще коригираме възможно най-скоро", заяви топбанкерът. 

По-специално той се тревожи за новобранците, които постъпват на работа в банката, но не могат да получат адекватното менторство, от което се нуждаят.

Въпреки че пандемията от COVID-19 е спомогнала за прокарването на цифровите технологии и е създала начини инвестиционната банка да работи по-ефективно, Соломон смята, че това няма да доведе до огромни промени в дългосрочен план.

„Не мисля, че когато се измъкнем от пандемията, начинът по който действа бизнес като нашия, ще бъде значително по-различен“, каза той.

Във финансовия сектор изглежда Соломон не е единственият с такова мнение.

Главният изпълнителен директор на JP Morgan Джейми Даймън вече заяви, че работата от вкъщи е имала отрицателен ефект върху производителността, докато ръководителят на Barclays Джес Стейли също наскоро изрази надежда, че ваксината ще позволи на служителите да се върнат в офиса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във