Банкеръ Daily

Финансов дневник

Гарт Ричи напуска "Дойче банк"

Гарт Ричи, председател на инвестиционното подразделение на "Дойче банк"

Гарт Ричи, шефът на инвестиционното подразделение на "Дойче банк", напуска банката по взаимно съгласие. Той ще напусне поста си в края на юли. Съобщението идва на фона на преговорите за мащабното преструктуриране на банката, което ще е съпроводено със съкращаване на хиляди работни места.

Ричи се присъединява към "Дойче банк" през 1996 г. като сътрудник в офиса на банката в Йоханесбург и продължава да заема висши управленски позиции в инвестиционната банка.

Той стана член на Изпълнителния комитет на глобалните пазари през 2009 г. като ръководител на акции и оглави редица лидерски позиции. През януари 2016 г. той е назначен в Управителния съвет, който отговаря за подразделението на пазарите на банката. През 2017 г. той става съпредседател на новосъздадената корпоративна и инвестиционна банка. Една година по-късно става негов единствен ръководител и е назначен за президент.

„Благодарим на Гарт Ричи за неговата всеотдайност и забележителния принос, който той допринесе за банката през дългата си кариера. Той помогна на "Дойче банк" да преживее изключително труден период и му пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще", каза Пол Арчлайтнер, председател на Надзорния съвет на "Дойче банк".

Главният изпълнителен директор Кристиан Шуинг добави: “Гарт Ричи е бил дългогодишен служител на "Дойче Банк": силно ангажиран и лоялен към фирмата. Искам да му благодаря лично за отличното сътрудничество и партньорство през кариерата му и през последните 15 месеца като мой заместник. "

Гарт Ричи отвърна: „Станаха почти двадесет и три години, откакто за първи път се присъединих към "Дойче Банк". Банката е забележителна институция и е привилегия да работя тук. Поглеждам назад към кариерата си с гордост. Поех ръководството на инвестиционната банка във време на много предизвикателства и през последните три години постигнахме значителен напредък за подобряване и стабилизиране на финансовите показатели. Вярвам, че банката вече е готова за по-нататъшна трансформация и дойде моментът новото ръководство да поеме напред."

Ричи ще се оттегли на 31 юли. За да се осигури плавен преход на критичните за Великобритания въпроси, свързани с регулирането, включително въпроси, свързани с Брексит, той ще продължи да съветва банката до края на ноември 2019.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във