Банкеръ Daily

Финансов дневник

Франция глоби Morgan Stanley с 22 млн. долара заради пазарни манипулации

Френските регулатори глобиха Morgan Stanley с 22,1 милиона долара, след като лондонската централа на американската банка бе обвинена, че е използвала нечестни практики за манипулация на цените на държавните облигации, съобщава Bloomberg.

Според регулаторите, през юни 2015 г. Morgan Stanley е манипулирала цените на 14 вида френски държавни облигации и на 8 белгийски. Посочва се още, че кредиторът е повлиял и върху цената на фючърсите на френски държавни облигации.

За да намали загубите си, от лондонското подразделение твърдят, че са придобили фючърси на френски и германски облигации на 16 юни 2015 г., с единствената цел да увеличат пазарната им стойност преди масовата продажба.

От Morgan Stanley са завили, че ще обжалват съдебното решение. „Действията бяха предприети в съответствие с пазарната практика и като част от ролята и задълженията на финансовата институция като пазарен играч. Банката остава уверена, че е действала в най-добър интерес на пазара и на своите клиенти“, посочиха от трезора в декларация.

По време на изслушването от финансовата институция подчертаха, че „абсолютно и категорично отхвърлят твърденията на френските регулатори", а Стефан Беновил, адвокат на банката, заяви, че обвиненията няма да издържат при проверката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във