Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ФОРСАЙТ ПАРТНЪРС СЪЗДАВА НОВ ПАЗАРЕН СЕГМЕНТ

Международната групировка за управление на активи Форсайт партнърс ще разшири операциите си в София, като открие нов информационно-технологичен център. Той ще осигурява информационната поддръжка на Форсайт партнърс груп по света. Той ще се управлява от Ганчо Манчоров, директор на информационните технологии на Форсайт партнърс.
По повод откриването Пол Форсайт - главен изпълнителен директор на Форсайт партнърс груп, заяви: Това е важно ново начало за Форсайт партнърс. Доволни сме, че с откриването на офиса ще подсилим обвързаността си с България. Ние вече имаме няколко българи, които ни помагат да управляваме, и разработваме нашите информационни системи.
Форсайт партнърс ще развива и инвестиционни услуги в България - начинание, което се ръководи от директора по институционалните продажби Валентин Цветанов.
Вероятността България да се присъедини към ЕС през януари 2007-а означава, че ще има повече възможности за работа с български финансови институции при разработването на подходящи инвестиционни решения и ние бихме искали да бъдем първи на този пазар, казва Пол Форсайт.
Форсайт партнърс е първата компания, създадена в рамките на Форсайт партнърс груп и е специализирана в управление на портфейли на фондове от фондове. При конструирането на инвестиционни портфейли компанията цели да открие най-представителните инвестиционни мениджъри, които работят на различните капиталови пазари по света.
През последните 16 години Форсайт партнърс е осигурила проучвания, консултации и управление на инвестиции на над 600 организации в повече от 55 страни. Компанията не работи директно с частни клиенти. През юни 1999 г. Форсайт партнърс създаде Форсайт фъндс - регистриран в Дъблин. След разширяването му днес той предлага 11 подфонда. Впоследствие Форсайт партнърс учреди пет офшорни и управлява стратегически, стокови и имуществени фондове. Форсайт партнърс има офиси във Великобритания, Дубай, Англо-Нормандските острови, Швейцария, ЮАР, Тайван, Хонконг, Южна Корея и Латинска Америка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във