Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Фондация "Атанас Буров" организира лятно училище за инвестиции

Фондация "Атанас Буров" заедно със "Селект Асет Мениджмънт" и "Карол Капитал Мениджмънт" организират лятно училище за инвестиции. То ще се проведе в град Банкя между 22 юни и 1 юли. По този повод фондацията обяви конкурс за стипендии за участие в обучението.
Основна тема на тазгодишното лятното училище е "Инвестиции", като акцентите в него ще бъдат практически анализ на капиталови инструменти, инвестиционни решения и подходи, работа с информационни приложения, инвестиционна етика, корпоративно управление, професионални сертификационни програми, финансови опции и VBA програмиране.
Участниците в училището ще бъдат поставени пред задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип, казват организаторите.

Темата и лекторите

Лекторите на училището са с богат опит във финансовата сфера и на капиталовите пазари. Сред тях са: Красимира Паунина, ръководител "Управление на портфейли" в "Селект Асет Мениджмънт" и академичен координатор на Лятното училище; Георги Български, автор на книгата "CFA®, FRM® & CAIA® EXAMS TIPS & TRICKS”; Даниел Дончев, ръководител "Инвестиционни стратегии" в "Карол Капитал Мениджмънт"; Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София; Надя Неделчева, ръководител "Управление на портфейли и анализи" в "Карол Капитал Мениджмънт"; Никола Попниколов, финансов директор на We Are Pentagon Group Ltd; Николай Василев, изпълнителен директор на "Експат Капитал"; Николай Стойков, портфолио мениджър в "Аларик Кепитъл", и Тихомир Каунджиев, портфейлен мениджър в "Карол Капитал Мениджмънт".

 

Срокове и изисквания

В лятното училище ще бъдат включени до 20 студенти от икономическите университети в страната, които се обучават по икономически специалности, имат завършен най-малко трети курс и успех от следването най-малко много добър 4.50. Необходимо е кандидатите да владеят отлично английски език.

Срокът за кандидатстване е 15 май 2018 г., като трябва да се изпрати попълнена информационна карта, автобиография и самостоятелно написано есе на английски език. Одобрените стипендианти ще бъдат обявени до 24 май 2018 година.

От фондацията посочват, че програмата е насочена към мотивирани  студенти, проявяващи интерес към придобиване на практически умения в областта на инвестициите. Преобладаваща част от завършилите училището впоследствие започват кариерното си развитие във водещи финансови институции или биват одобрени за стипендианти на фондацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във