Банкеръ Daily

Финансов дневник

Фирми на Пеевски имали кредити в КТБ за над 500 млн. лв.

Твърденията, че фирми на Делян Пеевски и фирми, свързани с ДПС, нямат нищо общо с КТБ не са верни, защото кредитите, отпускани на тези фирми, са на стойност повече от 500 млн. лв.. Интересно е как г-н Пеевски е останал без задължения към КТБ, получил е рефинансиране от Българската банка за развитие и е направил цесии на фирми през октомври 2014 година, всичко това е в прокуратурата и никой нищо не казва. Това заяви адвокатът на банкера Цветан Василев- Константин Симеонов пред БНР.

"Ние ще се стараем да изобличаваме всички хора, които по отношение на Цветан Василев и КТБ лъжат. Делян Пеевски е знаел, че така ще се случат нещата, за да не присъства неговото име в списъците. Той е бил предупреден. Премиерът говореше за цесиите, които се включиха миналата година, включително и на министри от сегашното правителство и близки до него хора. Говореше се за цесиите като за мръсна дума, промени се законът, но цесиите, които са направили фирмите около Делян Пеевски, не се коментират, а става дума за около 100 млн.лв.", каза Симеонов.

"Аз не виждам нищо срамно и незаконно някой да се е срещал с Цветан Василев. Но след като банката стана под специален надзор всички започнаха да бягат от връзките си с него като че ли той е болен от чума", заяви адвокатът.

"Както шефът на БНБ Иван Искров е излъгал, че не е имал извънслужебни отношения с Цветан Василев и запис доказа обратното, така и твърденията на депутатът от ДПС Йордан Цонев, че не се е срещал с банкера, се оказаха неверни", добави той.

"Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт", заяви Симеонов пред БТВ. Според него липсата на депутата от ДПС в листата с посетители се дължи на няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия и Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.

Симеонов беше категоричен, че и за него е била изненада появата на списъците и заяви, че не Цветан Василев ги е пуснал.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във