Банкеръ Daily

Финансов дневник

Финансовите министри и централните банкери от Г-20 обсъждат търговията и митата

Стивън Мнучин

Срещата във Фукуока се провежда на фона на напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай - двете най-големи икономики в света. Нарастват опасенията за въздействието на сегашното напрежение в търговските отношения, коментира в сряда управляващият директор на Международния валутен фонд.

Добра новина за участниците в срещата бе отмяната на митата, които Вашингтон планираше да наложи от понеделник на мексиканския внос. Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви през изтеклата нощ, че САЩ и Мексико са постигнали съгласие по въпроса за имиграцията и че митата, които той планираше да въведе в понеделник, са отменени, съобщи БТА.

"САЩ и Мексико постигнаха споразумение. Митата, предвидени да влязат в сила от американска страна срещу Мексико, са отменени за неопределено време", се посочва в туита на Тръмп.

Финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин приветства споразумението с Мексико и го определи като "много, много важно".

Не бихме могли да бъдем по-доволни от споразумението, което постигнахме. Оценяваме високо ангажиментите, които пое Мексико, за да ни помогне по тези важни въпроси, свързани с имиграцията, коментира днес Мнучин в кулоарите на срещата на главните финансисти от Г-20 във Фукуока.

Facebook logo
Бъдете с нас и във