Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ФИНАЛЪТ ИТАЛИЯ СРЕЩУ ФРАНЦИЯ РАЗДЕЛИ БАНКЕРИТЕ

Футболната еуфория нямаше как да не завладее и банковите мениджъри. Е, нито един от тях не успя да улучи финалистите на Световното първенство в анкетата на в. БАНКЕРЪ от 9 юни, но е факт, че и много футболни експерти не познаха, че точно Италия и Франция ще спорят за титлата. Предварителните фаворити Бразилия, Германия, Англия и Аржентина приключиха кой повече, кой по-малко безславно своя път на осмина и четвъртфиналите. Така че прогнозите на някои банкери, че Италия ще стигне до финал, могат да се смятат за достатъчно успешни.
Италианците сякаш искаха да докажат и на себе си, и на света, че корупционният скандал, който тресе футбола им вече повече от месец, не може да принизи професионализма им и дори прословутата германска футболна машина не успя да ги преодолее.
Французите пък сякаш на магия се измъкнаха от групите, водени от фантастичния си капитан Зинедин Зидан. За него този мондиал ще е последен и по всичко личи, че съотборниците му и шефовете на националната федерация са решили той да приключи кариерата си на върха на световния футбол. Съдиите като че ли също проявяват разбиране към това намерение, но дали благоразположението им ще продължи до края? Или устремът на петлите ще се разбие в твърдостта на адзурите?
Повечето от шефовете на българските банки явно са разколебани в предположенията си за изхода на финалния двубой, но има и такива, които са категорични в прогнозите си. От БУЛБАНК, Ейч Ви Би Банк Биохим и ХЕБРОСБАНК например са на страната на Италия. И това не е учудващо - та нали собственик и на трите институции е най-голямата италианска банка УниКредито. Логично и главният оперативен директор на БУЛБАНК Андреа Казини френетично подкрепя отбора на своята страна. Пловдивски бизнесмени твърдят, че преди две седмици при посещението на ръководствата на БУЛБАНК, Ейч Ви Би Биохим и ХЕБРОСБАНК в Пловдив мениджъри на трите кредитни институции начело с Казини и негови приятели в заведение гледали един от мачовете на Италия. Футболните емоции са се развихрили с пълна сила, придружени от бурни скандирания, жестикулации и яростни благословии към рефера в случаите, когато той е допускал грешки.
Изпълнителният директор на Societe Generale ЕКСПРЕСБАНК Красимир Жилов пък твърдо застава зад Франция. Не само защото работи за банка, която е собственост на френския финансов мастодонт Сосиете Женерал, но и очарован от опиянението, с което е видял как парижани празнуват успехите на националния си тим.
До футболната магия се е докоснал и главният изпълнителен директор на ОББ Стилиян Вътев. Той не устоял на изкушението и използвал промоционалните билети, предложени от МастерКарт - един от основните спонсори на световното първенство, за да присъства на полуфиналите. Вътев е жив свидетел на френетичната подкрепа, която германците са оказвали на своите футболисти, и на покрусата от претърпяното поражение. Очевидно не са много българите, имали шанса да преживеят подобна тръпка, като се има предвид ще цената е един промоционел билет за полуфиналите е 240 евро. Но на световното не само футболът, но и цените са от най-висока класа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във