Банкеръ Daily

Финансов дневник

Fibank отличи най-добрите български фирми

"Победа" АД спечели приза за "Най-добра българска фирма на годината" в категория "Средни и големи фирми“ в конкурса, организиран за трета поредна година от Първа инвестиционна банка. Компанията е основана през 1929 г. и е един от водещите производители на захарни изделия в България.

Отличието връчи финансистът и член на журито Емил Хърсев на търговския директор на фирмата Николай Колев.

Подгласници в основната категория станаха фирмите "Фермата" АД, специализирана в производство на месни продукти и "Руди-АН" ЕООД, чийто предмет на дейност е производство на мебели за дома и офиса).

В категорията "Микро и малки български фирми" отличие получи „АТМ ЕЛЕКТРОНИКС“ ООД. Компанията предлага комплексни услуги в областта на асемблирането на електронни печатни платки, монтаж на модули и системи. Наградата получи управителят на фирмата Сегрей Шардин от Лъчезар Богданов, управляващ съдружник в "Индъстри Уоч" и член на журито.

На второ и трето място бяха класирани съответно фирма „ИЛИНА“ ООД, които се занимават с производство на алуминиева и pvc дограма, и "ГЛАСКО" ООД – производител на качествено обработени стъкла и огледала.

Отличие в категория „Стартиращ бизнес” получи образователният портал "УЧА.СЕ", който предлага платформа с видео уроци за всеки ученик. Неговият създател - Дарин Маджаров получи наградата от Светла Костадинова, изпълнителен директор на Института за пазарна икономика.

Второто място зае ИТ компанията „АКСИДИА” АД, а трета позиция завоюва производителят на системи за изпълнение на парашутни скокове - “АДВАНСЕД ПАРАШУТ СИСТЕМС” ЕООД”.

За фаворит на публиката, след оспорвано гласуване на сайта на конкурса, бе избрана компанията „ЕВРО ГЕЙМС ТЕХНОЛОДЖИ“ ООД, която произвежда игрални автомати и е една от най-бързо развиващите се фирми в световната казино индустрия. Изпълнителният директор на ПИБ Васил Христов връчи отличието на Владимир Доков, управляващ директор на компанията.

В тазгодишното издание на конкурса организаторите дадоха награда и в новата категория - "Внедряване на иновации". Първенец в категорията е технологичната компания "СИСКОМ ТРЕЙДИНГ" ООД, която е специализирана в разработване и внедряване на информационни системи. От името на фирмата отличието получи един от програмистите Мартин Хайлезов, а наградите в тази категория връчи съоснователя на ББСС "Галъп интернешънъл" Кънчо Стойчев.

Второто място зае габровският гигант за машиностроене "МЕХАТРОНИКА" АД, следван от фирма "МОБАЙЛ СИСТЕМС" ООД, която разработва софтуерни решения и приложения за мобилни устройства.

"Всеки ден в България се раждат добри идеи, но за съжаление голяма част от тях не се осъществяват, ако някой не ги подкрепи. Затова решихме да въведем още една категория в нашата инициатива - „Проектно финансиране на бизнес таланти“, с която Първа инвестиционна банка ще предостави финансова подкрепа на избрани проекти”, обяви Васил Христов – изпълнителен директор на Fibank и член на журито на конкурса.

Останалите членове на журито са: Светла Костадинова – изпълнителен директор на Института за пазарна икономика; Венелина Гочева – управител на Медийна група „България Холдинг“; Емил Хърсев – финансист; Лъчезар Богданов – управляващ партньор в „Индъстри уоч“; Йордан Матеев – главен редактор на списание „Forbes” – България и Кънчо Стойчев – социолог.

Facebook logo
Бъдете с нас и във