Банкеръ Daily

Финансов дневник

Fibank ощастливи любителите на джаза в Банско

Gipsy Kings на сцената в Банско

За 16-а поредна година Fibank (Първа инвестиционна банка) беше основен спонсор на Международния джаз фест в Банско. Събитието, което се превърна в световен музикален феномен, привлече над 60 000 любители на този жанр. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите и в Източна Европа.

Специалната VIP джаз вечер на Fibank се състоя на 10 август в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Нейни специални гости бяха легендарната група Gipsy Kings. Над 180 клиенти, партньори и приятели на банката я уважиха, сред които Васил Петров, Ути Бъчваров, Орлин Павлов и много други.

След коктейла те се преместиха на площада, за да могат да се насладят на изпълненията на специалните гости на феста - Лиса Симон и Matt Bianco. Атмосферата беше наелектризирана от многобройната тълпа под звездното небе и гласа на Лиса - дълбок, обигран, откровен и белязан с огромния опит, натрупан от безбройните й изпълнения като актриса на Бродуей. А голямата изненада през тази година, британците от Matt Bianco, за пореден път доказаха класата си.

След полунощ партито продължи в пиано бара на Кемпински, като специална изненада беше британската банда The David Dower Trio, която забавлява гостите до зори.

За поредна година зрителите на събитието имаха възможността безплатно да се наслаждават на световноизвестни изпълнителни благодарение на финансовата подкрепа на Fibank. За разлика от много други фестивали, които фалират поради липса на интерес от рекламодатели и финансиране, фестивалът в Банско се провежда без прекъсване от 1998 година.

Първа инвестиционна банка (ПИБ) е най-голямата банка с български капитал и четвърта по големина кредитна институция по размер на активите в България. Мажоритарни собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, които притежават по 42.5% от капитала на банката, като останалите 15% от акциите се търгуват на БФБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във