Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ФейКбук!!!

Цветомила Мулева

„Преди появата на Фейсбук само близките ни знаеха колко сме тъпи.“

Мъдрост от Фейсбук

 

Кое е истина, кое полу-, кое - чиста лъжа... Кой ти гледа истината във Фейсбук, важното е купон да става!

И Тръмпи кълве на фалшиви новини. Американският президент се изказа за протестите на "жълтите жилетки" във Франция и критикува колегата си Еманюел Макрон. Това подразни външния министър, който каза на Тръмп да не се бърка във вътрешните работи на Франция. Американецът написа, че "жълтите жилетки" скандирали "Искаме Тръмп!" А френският министър отговори, че досега не е чул протестиращите да скандират на английски.

Впоследствие се оказа, че скандиранията "Искаме Тръмп!" са отпреди няколко месеца, когато милиадерът посети Лондон. Без да обърне внимание, че скандиранията не са на френски, Тръмп е повярвал на фалшива новина, че това са кадри от протестите във Франция.

Абе щом Тръмп може, защо и ние да не можем? Да вярваме на лъжи, на тъпотии и на всевъзможни  информационни изкривености, имам предвид.

Ето ви нещо съвсем прясно, сега  си го измислих, и  ще ви го пусна и във Фейсбука. Пардон - във ФейКбука.

Цветомила Мулева е родена в Полски Тръмбеш, със средно образование, завършила е тридневен курс на БЧК за оказване на първа помощ. След като в продължение на 10 години работи в Университетската болница "Джордж Вашингтон", Вашингтон, окръг Колумбия - като старша медицинска сестра, вече 25-годишната, отдадена на високохуманната си професия, полскотръмбешчанка се завърна завинаги в родния си град. Тя ще работи в Еднопрофилната болница за активно лечение (ЕБАЛ) в града  заедно с баба си - милосърдната сестра, редник от запаса на втори краводерски полк  Тутка Мулева и майка си - старша сестра Кичка Мулева.

"Ще сляза по стръмната стълба надолу в доходите си, но пък ще се възкача на престола на българщината", били първите думи на Цветомила при слизането й от самолета в Букурещ поради невъзможност да кацне във Варна заради  мъгла. "Искам да помогна на България да се възроди", допълни тя.

На журналистически въпрос  с какво я е привлякла обратно  родината, Мулева каза: "С голямата стабилност и светлото евроатлантическо бъдеще на страната."

Първоначално тя ще бъде назначена с шестмесечен изпитателен срок, след което- при добри резултати, и на постоянен трудов договор на минимална заплата. 

Стига с вестникарски майтап. Да се върнем към реалностите на ФейкБука:

"Това е доц. Иван Синев, откривател на "Принципа на Синев за проникването и разпространението на материята в черни дупки. Доц. Синев отказва работа като астрофизик в НАСА, както и на предложение на ЦЕРН. Решава да работи за 20 000 пъти по-малко пари в БАН..."

"Това е проф. Д-р Сашка Ганева от Сливница. Работила е за НАСА. Проектирала нови наночастици, способни да подобрят ранната диагностика на заболяванията. Върнала се е да работи в БАН за 2000 пъти по-ниска заплата, но никой не говори за нея, защото не е плеймейтка..."

Така-а-а-а. Чете българинът и вярва колко хубаво е станало в България, та бежанците ни се връщат, а пък той нещо не е разбрал, нещо е назад с материала.

Ама те и журналистите кълват до степен да ретранслират подобни нелепици.

Стигна се дотам, че в предаването "На Кафе" Гала и Кристина обсъждаха ентусиазирано "успелите" българи, завърнали се от чужбина, без да подозират кои всъщност са те на снимките.

А те, както после се уточни, били известни порноактьори и порноактриси...

Не ме гледай тъпо, българино!

Спри да вярваш на такива евтини трикове. Нещо повече - откажи се да слушаш как Марешки можел да поевтини горивата.Или че  Патриотите ще вдигнат доходите. Че Бойко ще ни вкара в Шенген...

Кажи "Стоп!" на скоротечния процес на затъпяване.

Най-късно до изборите.

Защото има опасност да рециклираш старите ментета.

Facebook logo
Бъдете с нас и във